Aika vallata kaupungin portit

image

…minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit.” 1. Moos. 22:17

Kaupunkien portit eivät olleet Raamatun aikoina vain sisääntuloväyliä, vaan ne olivat myös paikkoja, joissa tehtiin kaupunkia koskevia päätöksiä, solmittiin kauppoja ja sinetöitiin sopimuksia. Tämän päivän kaupungin portteja ovat kaupungin- ja kunnatalot, joissa kokoontuvat valtuustot ja hallitukset.

Jumalan lupaus Aabrahamin jälkeläisille kuuluu meillekin! Jumalan kansan tulee olla pää eikä häntä. Jumala kutsuu nyt esirukoilijoita valtaamaan kaupunkien portit vihollisilta – henkivalloilta, jotka saavat aikaan ahneutta, itsekkyyttä, vääryyttä ja monenlaista sekaannusta. Emme kuitenkaan valtaa alaa väkivalloin vaan Herran hengellä, palvellen rukouksin niitä, jotka on asetettu johtajiksemme.

Jumala kutsuu järjestämään rukouskokouksia paikkakunnan kaupungintalolla/kunnantalolla ja muissa paikoissa, missä yhteisiä päätöksiä tehdään. Rukoilemme päättäjille viisautta, palveluhenkeä, nöyryyttä ja yhteistyökykyä. Tuomme Jumalan eteen päätöksien kohteina olevia asioita. Joskus Jumala voi antaa asiaan myös viisauden tai tiedon sanan, jonka voi välittää päättäjille. Täytämme valtuustosalit ja kokoushuoneet Jumalan ylistyksellä. Asetamme Jumalan valtaistuimen kokoustiloihin, ylimmäksi auktoriteetiksi ja Herraksi.

Miten tämä on mahdollista? Kun Jumalan aika on, se on mahdollista. Aika on nyt. Jumalan mielisuosio on yllämme. Jo muutamalla paikkakunnalla Suomessa kaupungintalojen ovet ovat avautuneet rukouskokouksille. Yhdessä kaupungissa kaupungin johto yksimielisesti siirsi kaupungintalon valtuustosaliin suunnitellun valtuustoseminaarin toiseen rakennukseen, väistötilaan – salissa olleen rukouskokouksen tieltä! Kaupunginjohtaja toi myös rukousaiheita rukouskokoukselle. 

Muurinaukossa-rukousarmeija rukoilee jatkuvasti paikkakuntien, maakuntien ja koko maamme puolesta. Kaupungin porttien valtaaminen on osa esirukousta ja myös rukousvastausta!

Ottakaa kaupunki haltuunne, sillä Herra, teidän Jumalanne, antaa sen teidän käsiinne!”

Joos. 8:7

Marita Rautio