Amiraalin ohjeet

William H. McRaven on eläkkeellä oleva Yhdysvaltain laivaston neljän tähden amiraali, joka palveli Yhdysvaltain erityisoperaatioiden komentojen komentajana. Tässä on tiivistelmä hänen elämänohjeista, jotka ovat sovellettavissa elämän eri osa-alueille. Vaikka ne ovat maallisesta näkökulmasta, niitä voidaan tarkastella ja soveltaa myös hengellisesti.  Kursivoidut tekstit ovat hengellinen näkökulma ohjeisiin.

1.Petaa joka aamu sänkysi.  Jos teet sen joka aamu, olet suorittanut päivän ensimmäisen tehtävän. Se antaa pienen onnistumisen tunteen, ja rohkaisee sinua kohti seuraavaa tehtävää, ja sitä seuraavaa jne. Päivän päätteeksi tuo pieni tehtävä on muuntunut joukoksi monta suoritettua tehtävää. Pienillä asioilla on merkitystä. Jos et kykene suoriutumaan pienistä tehtävistä, et kykene suoriutumaan isommista tehtävistä. Jos päiväsi on ollut surkea, voit päivän päätteeksi kuitenkin kellahtaa sänkyyn joka on mukavasti pedattu.

Aloita jokainen päiväsi Herran edessä. Ylistä, rukoile, ammenna Sanasta, vie asiasi Hänelle. Kun olet uskollinen pienissä asioissa, opit olemaan uskollinen myös isoissa asioissa.  (Matt. 25:21-2, Luuk. 16:10)

2. Jotta saat pelastusveneesi etenemään kovassa virrassa tai aallokossa, tulee jokaisen veneessä olevan meloa. Tarvitset siihen ystäviä, kollegoita, tuntemattomien hyvää tahtoa. Et kykene muuttamaan asioita yksin. Sinä tarvitset apua.

Me tarvitsemme uskovien yhteyttä. Se on elinehto. Me olemme yksi ruumis. Ruumis ei voi elää ja hengittää ilman hengityselimiä, sydäntä, verenkiertoelimiä jne. (1. Kor. 12: 12- 28, Ef. 2:18-22)

3. Kunnioita kaikkia. Älä tuomitse ketään koon, ulkonäön, rodun tai taustan vuoksi.

Et voi tehdä positiivista vaikutusta negatiivisuudella. Turvaa Jeesukseen, vain siten saat kyvyn olla runsas antaja ja Jumalan Kuningaskunnan lähettiläs. (Luuk. 6:36-45)

4. Et tule koskaan suoriutumaan mistään täydellisesti, koska sinä et ole täydellinen. Kun hyväksyt vajavuutesi, alat kasvaa. Elämä ei ole reilua, mutta jatka silti eteenpäin.

Elämme langenneessa maailmassa. Emme omassa lihassamme saa armon ja parannuksen teon sanomaa eteenpäin, mutta tarrautumalla Jumalaan Hän alkaa virrata kauttamme muille. (Luuk. 6: 27-36, 1. Joh. 1:6-10)

5. Älä pelkää epäonnistua. Tulet epäonnistumaan elämässä usein, ja monesti se voi olla hyvin kivuliasta. Epäonnistumiset ovat kuitenkin tarkoitettu tapahtumaan, jotta me oppisimme niistä ja kasvaisimme.

Älkäämme osoittako rakkautta sanoin ja kielellä, vaan teoin ja totuudessa. Jos sydämemme syyttää meitä, Jumala on sitä suurempi ja tietää kaiken. (1. Joh. 3:18-24, Hepr. 2:17-18)

6. Jos joudut uimaan haita vilisevässä vedessä ja kohtaat hain, pidä maltti ja pysy aloillasi. Älä ui karkuun. Jos hai hyökkää, lyö sitä kaikilla voimillasi nokkaan. Silloin se kääntyy ja pakenee.

Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen. Älä kiellä uskoasi. (2 Tim. 1:7-9)

7. Kun sinä ja ryhmäsi olette kaulaasi myöten mudassa, ja kun kaikki näyttää toivottomalta, kun kranaatit räjähtelevät ympärillänne ja luodit viuhuvat, ala laulaa. Vala uskoa ryhmääsi, rohkaise heikkoja. Älä luovuta. Vala toivoa muihin, anna sen levitä.

Pidetään Heprealaiskirjeen 11. luvun uskon esikuvat mielessämme. Ympärillämme on suuri todistajien pilvi. Pannaan pois kaikki mikä painaa ja synti joka helposti kietoo. Ollaan kestäviä ja rohkaistaan toinen toisiamme. (Hepr. 12:1-13)

Näiden ohjeiden mukaan toimiessasi muutat omalta kohdaltasi maailmaa. Samalla annat esimerkin tuleville sukupolville kuinka toimia oikein, yksilöstä perheeseen, sukuun, ihmisryhmään, yhteisöön, yhteiskuntaan, kansakuntaan, kansakuntiin.

Markus Nurmesniemi, Muurinaukossa-rukousarmeija