Kätkettynä kunnes

image

Kun lapsi syntyy, se on jo valmis ihminen – ei vain ihmisen aihio, vaan valmis kaikkine ominaisuuksineen tähän maailmaan. Valmistuminen on tapahtunut salassa äidin kohdussa yhdeksän kuukauden aikana. Uusi elämä on Jumalan suunnattoman luomisvoiman huikaisevan väkevä todistus. Täydellinen.

Myös ensimmäisen naisen Jumala valmisti piilossa, miehen nukkuessa, ja toi valmiin mestariteoksen tämän ihailtavaksi:

Silloin HERRA Jumala vaivutti ihmisen syvään uneen, otti hänen nukkuessaan yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen kohdan lihalla. Ja HERRA Jumala rakensi naisen siitä kylkiluusta, jonka oli ottanut miehestä, ja toi tämän miehen luo”. 1. Moos. 2:21-22

Ihminen/mies vain nukkui ja Jumala teki kaiken työn!

Myöhemmin Israelin kansan historiassa Mooses kätkettiin kolmesti: kaislakoriin, Egyptin hoviin ja erämaahan. (On kuin Jumalan pilkantekoa vihollista vastaan, että Hän kätki Israelin kansan tulevan johtajan kansan pahimman vastustajan, Egyptin faaraon, hoviin!) Mutta vasta kun Jumala oli Mooseksen pitkien vuosien kuluttua valmiiksi valmistanut, tämä astui julkisesti omassa kutsussaan faaraon eteen – eivätkä pimeyden henkivallat voineet kestää.

Jumalalla on Suomessakin vanhurskas jäännös, joka on kuin kätkettynä kaiken pimeyden, epäjumalanpalvonnan ja uskonnollisuuden alla. Jumala valmistaa sitä kärsivällisesti, puhdistaa, hioo ja kiillottaa. On suurta armoa, ettei Jumala altista jäännöstä vihollisen hyökkäyksille ennen aikojaan. Kun se on valmis tulemaan esiin, se heijastaa Jumalan kirkkautta niin, että pimeys pakenee. Niin kuin äiti tuntee lapsen liikkeet kohdussa, tuntevat esirukoilijat tämän jäännös-seurakunnan elävän ja vahvistuvan päivä päivältä. Jotkut tuntevat jo hengessä kipuja, jotka enteilevät synnytyksen lähestymistä.

Moni esirukoilija on itsekin ollut vuosia kätkettynä. Kokonainen rukousarmeija on vuosikausia pehmittänyt tätä maata rukouskammioissaan. Monella on kuitenkin myös kutsu astua esiin huutamaan: Tehkää parannus ja kääntykää! Raivatkaa tie Herralle!

Aika on tullut. Sen, mitä on valmistettu kätkössä, on aika tulla esiin.

Eihän mikään ole salattuna muuta varten kuin tullakseen ilmi eikä kätkettynä muuta varten kuin tullakseen julki.” (Mark. 4:22). Esirukoilija, sinut on valmistettu, koeteltu ja hiottu tätä aikaa varten. Astu esiin ja julista Jumalan antamia sanoja tälle maalle!