Lasarus, tule ulos!

image

”Herra! Hän, joka on sinulle rakas, on sairaana.”

Lause on viestintuojan, mutta sanoma on Marialta ja Martalta, Jeesuksen rakkailta. Heidän veljensä uskoo ja luottaa Herraansa. Lasarus uskoo että Jeesus tulee ja parantaa. Koko Betanian kylä tietää Jeesuksen viettäneen aikaa kolmen sisaruksen kanssa ja että heillä on läheinen suhde.  He tietävät Jeesuksen maineen, Hänen ihmeet ja parantavat kyvyt. Olisiko tässä meillä Messias?

Mutta aika kuluu. Epäilys hiipii kylän kujille. Kuiskaukset lisääntyvät. Lopulta ne yltyvät yhä äänekkäämmiksi. Miksi Mestari viipyy? Missä hän on?

Voimme nähdä kuinka Maria ja Martta istuvat veljensä vuoteen äärellä. Veljen, joka vielä kaksi päivää sitten uhkui nuorukaisen elinvoimaa. Nyt hän taisteli hengestään. Jokin sairaus oli iskenyt lujaa ja yllättäen. Lasarus oli täynnä uskoa Jeesukseen.  Silti hänenkin mieleen kieppuivat epätoivon ja tuskan pyörteet. Herrani, missä sinä olet? Lasarus taisteli henkensä puolesta. Tajunta pimeni ja palasi yhä nopeammissa sykleissä. Loppu häämötti.

Koko kylä ihmetteli. Oliko Lasarus sittenkin liian syntinen? Eikö hän kelvannutkaan? Olisiko tämä meidänkin tie? Miksi toivo annettiin vain pois otettavaksi? Lasarus henkäisee viimeisen henkäyksensä. Tuska ja epätoivo valtaa kylän.

Jumalan Kuningaskunta kuitenkin tulee. Mikään ei estä sitä.  Ja vielä uskonnollisten fariseusten ja oppineiden todistaessa sen tulemisen.

Neljännen päivän koittaessa haudan edessä kajahtaa auktoriteetin ääni:

”Lasarus, tule ulos!”

Lasarus astuu uudestisyntyneenä ulos. Ja takuulla myös hengellisesti uuden alun saaneena. Tämä Lasarus, jonka sisko Maria tulee vielä voitelemaan Herran hyväntuoksuisella voiteella, kuivaten Hänen jalkansa hiuksillaan.

Vuosi 2022. Herran Morsian odottaa ja sairastaa. Se odottaa. Ja sairastaa. Miksi Mestari viipyy? Jumalan Kuningaskunta etenee aina synnytystuskien kautta. Me emme ole poikkeus.

Tiesitkö että Jeesus, Jeshua, itki ensimmäisen tulemuksensa aikana vain kaksi kertaa? Ensimmäisen kerran Hän itki Lasaruksen haudalla. Toisen kerran Hän itki Jerusalemin puolesta.

Mutta Morsian ja Jumalan kaupunki synnytetään vielä uudelleen. Puetaan uusiin vaatteisiin. Silloin ei ole enää surua ja kyyneliä.

Ole rohkealla mielellä. Seiso lujana muurinaukossa. Älä luovuta. Sinä olet valinnut hyvän osan eikä kukaan ota sitä sinulta pois. Me olemme voittajan puolella!

Markus Nurmesniemi, Muurinaukossa-rukousarmeija

(Siteeraukset Joh 11. luvusta)