Paaston voima

image

Raamattu kertoo, kuinka Jumalan palvelijat kautta historian paastosivat aina, kun tilanne oli vakava ja edessä oli suuria haasteita. Daavid, Ester, Nehemia, Daniel, koko Israelin kansa, Jeesus, opetuslapset, Paavali ja monet muut – he antoivat meille paastoavaimen voittoihin hengellisessä sodankäynnissä. Miksi emme käytä tätä avainta? Miksi paasto on jäänyt syrjään taisteluvarustuksessamme?

Onko meistä tullut mukavuudenhaluisia ja velttoja? Onko pienikin nälkä niin vastenmielinen, että Raamatun neuvo ei houkuta? Jotkut myös laimentavat paastokehotuksen kieltäytymiseen pikkupaheista, kuten television katsomisesta tai iltanapostelusta. Kun Raamatussa puhutaan paastosta, joka tuo voittoja henkivalloista, puhutaan aina ruoasta (ja joskus myös juomasta) kieltäytymisestä. Paasto on konkreettinen osoitus siitä, että lihan halut voitetaan hengen voimalla. Paastoaja luopuu ruumiin tarvitsemasta ravinnosta saadaakseen vahvaa hengellistä ruokaa. Paastoaja kokee kyllä nälkää ja päätäkin särkee. Useamman päivän paasto voi heikentää fyysisesti, eikä aina jaksa edes tietoisesti rukoilla. Mutta: paastotessa ihmisyyden saviruukut särkyvät ja niistä paljastuva Jumalan kirkkaus saa vihollisleirin hämmennykseen, kuten tapahtui Gideonin aikana. Paholainen pelkää paastoajia, joista loistaa Jumalan kirkkaus!

Kun Jumala kutsuu paastoon, Hän on valmistanut myös sen, että kestämme. Paastoamiseen voi tottua ja siinä kasvaa. Silloin fokus ei enää ole ruoasta luopuminen, vaan kaikki se hengen ravinto, mitä toisessa vaakakupissa on. Siinä on voittovoima.

Paasto valmistaa kohtaamaan vihollisen ja voittamaan sen. Usko vahvistuu. Ajatus kirkastuu. Häiritsevät äänet vaimenevat. Herra antaa tarkkoja ohjeita taistelustrategiaksi (Lue 2. Sam. 5:17-25). Jumalan Sanan kohtia terävöityy Hengen miekaksi. Joskus voitto tulee hetkessä jo lyhyen paaston jälkeen. Joskus taistelu kestää pidempään ja vaatii enemmän vaivannäköä ja vihollisen piirittämistä.

Kuinka suuria voittoja voimme saadakaan, kun Jumalan rukousarmeijana noudatamme kutsua yhteiseen paastoon! Jumala antakoon meille jokaiselle kutsun kuulleelle niin suuren kivun Suomen tilanteesta, että olemme valmiita luopumaan oikeudesta ruokaan maamme pelastukseksi!

Kärsi vaivaa niinkuin ainakin jalo Kristuksen Jeesuksen sotamies”. 2. Tim. 2:2

Herran Jeesuksen armo kanssamme!

Marita