Perusasioita

Moni seurasi huolissaan Suomen uuden hallituksen muotoutumista. Sekavalta näytti. Vieläkö Jumalalle on tilaa suomalaisten elämässä? Juuri nyt on hyvä muistuttaa mieleen muutama perusasia.
Yksi: Jumala hallitsee!
Kaksi: Jumala on delegoinut auktoriteettiaan maan päällä uskoville.
Kolme: Sanalla on luova voima. Kun rukoilijat rukoilevat hengessä ja totuudessa, asiat muuttuvat.
Neljä: Usko on sen näkemistä, mikä ei näy.

Mitä tämä tarkoittaa rukoilijoille nyt? Se tarkoittaa, että jatkamme rukousta Suomen päättäjien, hallituksen ja eduskunnan puolesta niin kuin ennenkin. Jumala hallitsi ennen eduskuntavaaleja ja hallitsee sen jälkeen. Itse asiassa Jumala puhuikin rukouksessa ennen vaaleja: ”Nostakaa edustajien käsiä vaalien jälkeenkin. Minä teen enemmän! Näkyvä tulos ei ole lopullinen. Minä käännän monen edustajan minun puoleeni kun heidän puolestaan rukoillaan.”

Koska uutta ei rakenneta tyhjiöön, uuden rakentaminen ja rakentuminen on myös vanhan purkamista. Väärien rakenteiden purku tuo hetkellisesti sekaannusta, myllerrystä ja purkurojun pölyä. Ikävännäköistä purkujätettä tulee näkyviin. Tässä vaiheessa usko on tarpeen, jotta voi ymmärtää median välittämän sekavan tilanteen olevan olennainen osa projektia – merkittävä osa Jumalan rukousvastausta!

Uuden rakennuksen piirustukset ovat jo valmiina Jumalan suunnittelupöydällä.

Rakennustyötä pyrkivät kuitenkin vastavoimat varmasti häiritsemään, kuten kävi Nehemian aikanakin kun Jerusalemin ympärille rakennettiin suojamuuria. Tuttuun tapaan vihollinen pelotteli, valehteli ja uhkaili. Epäusko ja toivottomuus alkoi vallata kansaa. Nehemia ei säikähtänyt, vaan lisäsi vartijoita ja rohkaisi muurinrakentajia, sekä asetti päälliköt kansan tueksi. Nehemian kirjassa kerrotaan myös, että puolet palvelijoista teki työtä ja puolet oli varustautunut erilaisin asein. Nehemiasta voimme mekin ottaa oppia: tiivistetään rukousvartioita edelleen niin, että Suomen yhteiskuntaa rakentavat voivat keskittyä työhönsä. Uskotaan siihen, mitä rukoilemme. Nähdään se, mikä ei vielä näy.

Jumala on kutsunut esiin Muurinaukossa-rukousarmeijan raivaamaan esteitä Hänen hallintavallaltaan Suomessa. Rukousarmeijalla on taivaallinen kutsu ja tehtävä. Se on paluuta alkuseurakunnan rukousyhteyteen, joka sai rukouspaikat vapisemaan. Rukousarmeijalla – ja kaikilla esirukoilijoilla – on riittävä varustus tuomaan voitto jokaiseen rukoustaisteluun, mihin Herra meitä kutsuu. Toimeksianto on yksinkertainen ja selkeä. Rukoile ja usko jo saaneesi! Kiitos Herralle Suomen ennalleenasettamisesta!

Kesälukemistoksi suosittelen seuraavia Raamatun lukuja:
2. Moos. 14:13-31
Tuom. 6-7
Nehemia 4
Heprealaiskirje 11

Sama Jumala toimii tänäänkin!
Marita Rautio
Muurinaukossa-rukousarmeijan koordinaattori

Kolumni on julkaistu TV7 Ystävälehdessä 3/2019.