Presidentti toivotti siunausta

image

Miten kansa vastaa?

Lue kouvolalaisen lääkärin Hannu Hurrin rukoukseen ja nöyrtymiseen haastava kirjoitus tästä:

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö puhui perinteisen Uuden Vuoden tervehdyksen kansalaisille. Pääpaino oli maailmaa ja maatammekin kohdanneissa äkillisissä kriiseissä. Hän mainitsi pahuuden ilmenemisestä Ukrainassa ja maailmalla. Suomessakin näemme kaiken hyvän keskellä riittävästi erilaista pahuutta. Presidentti loi kuitenkin uskoa tulevaisuuteen. Suomi on selvinnyt ennenkin, miksei nytkin? Suomalainen sisu auttaa selviämään, presidentti sanoi. Hän ei kuitenkaan toivottanut lisää sisua kansalaisille, vaan tarjosi enemmän.

Puheen lopussa presidenttimme toivotti kansalaisille Jumalan siunausta. Mielestäni sanoja kannattaa hieman pohtia. Wikipedian mukaan siunaus voi tarkoittaa Jumalan suomaa hyvyyttä, menestystä tai varjelusta. Oleellista on, miten vastaanotamme siunauksen toivotuksen? Mikä on oma vastuumme?

Oikeamielisyydessään Jumala on antanut ihmisille vapauden valita. Tahtooko Suomen kansa todella tulla siunatuksi? Tahdommeko me arvostaa Luojan suurta kunniaa? Odotammeko Jumalan siunaavan, vaikka käännämme selkämme Hänelle?

Viime sodan aikana presidentti Kallio ei pelkästään toivottanut siunausta. Hän kehotti Suomen johtoa, armeijaa ja kansaa etsimään rukoillen Jumalan uutta luovaa voimaa. Hän rohkeni julistaa Raamatun sanoja: -synti on kansakunnan häpeä, vanhurskaus(oikeamielisyys) kansan korottaa-. Kansa otti vetoomuksen tosissaan. Jumala vastasi varjellen maatamme.

Toivon, että ensi vuoden vaihteessa presidentillä olisi runsaasti myönteisiä, siunauksellisia uutisia kerrottavana. Se edellyttää maamme henkisen ja hengellisen ilmaston muutosta. Suomi on hylännyt hälyttävästi Jumalan. Se näkyy monien valtiollisten kärkipäättäjien linjauksissa. Yhteiskuntamme moraali on luisussa. Antikristillinen aivopesu lähentelee röyhkeyttä.

Mutta Jumalan armo on suuri. Vielä on kansallamme mahdollisuus kääntyä. Mutta nöyrrymmekö me hakemaan Jumalan hyvyyttä ja siunausta? Vai tahdommeko nöyristellen kärsiä presidentinkin mainitseman pahuuden vaikutuspiirissä? Valitkaamme siunauksen tie, joka on avoinna niin kansalaisille kuin kansakunnalle.

Presidentin toivotus ei ole katteeton. Korkeammaltakin taholta on puhuttu: Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua.

Hannu Hurri Lääkäri Kouvola