Vuosi vaihtuu – Herran uskollisuus pysyy vahvana

image

Maailman meri on myrskyisä sotineen, taisteluineen lisääntyvässä pimeydessä. Tänä aikana meille näyttäytyy pimeyden ja valkeuden ero yhä selkeämmin. Jesajan profetia luvussa 60:2 kuvaa hyvin aikaamme: ”Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat,” Maailman ihmisillä hätä ja epätietoisuus tulevasta on nyt yhä suurempi; he tarvitsevat pelastusta, turvaa, toivon ankkuria elämäänsä. Ihmiset janoavat uskoa, joka vapauttaa synnin kahlehtivasta pimeydestä ja kantaa elämässä sekä aikanaan rajan yli taivaaseen.

Jesaja kutsuu meitä, koko seurakuntaa, valtavaan tehtävään tänä haasteellisena aikana. Jes. 60:1:ssä luemme: ”Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi.” Meidän tulee käsittää kutsumme ja tehtävämme merkitys ja voima. Kannamme kirkasta toivon valoa, joka syttyy pimeyden keskelle. Pienikin valo, tulitikun liekki, tuo ilon siitä, että voi nähdä edes vähän eteenpäin tai ympärilleen. Kutsumme ja ohjaamme Pyhän Hengen voimassa ja viisaudessa ihmisiä täysin uuteen elämään, valoon. Armeijan jokainen jäsen lähtee liikkeelle.

 Sakarja ylisti Herraa Johannes Kastajan syntymästä  sanoen mm. ”Ja sinä lapsukainen olet kutsuttava Korkeimman profeetaksi, sillä sinä olet käyvä Herran edellä valmistaaksesi hänen teitään, antaaksesi hänen kansalleen pelastuksen tuntemisen heidän syntiensä anteeksisaamisessa, meidän Jumalamme sydämellisen laupeuden tähden, jonka kautta meidän puoleemme katsoo aamun koitto korkeudesta, loistaen meille, jotka istumme pimeässä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan tielle.” Luuk. 1:76-79

Rukousarmeijana julistamme uutta aikaa koko kristilliselle seurakunnalle: Nouskoon se uuteen kirkkauteen ja valoon, julistakoon se selkeää pelastuksen evankeliumia koko kansakunnalle. Herätys tuo todellisen muutoksen tähän aikaan ja niihin asioihin, joiden puolesta olemme rukoilleet vuosikausia. Evankeliumissa ja jokaisen ihmisen pelastuksessa on muutoksen voima; se on todellinen avain uuteen. Se tuo ihmiset pimeyden teiltä valon lapsiksi ja vanhurskauden hyviin tekoihin. Mikä muutos yksilöissä, perheissä, työpaikoilla, maan päätöksentekijöissä, koko yhteiskunnassa!

Laulamme sydämestämme uuden laulun Kaikkivaltiaalle, joka on loputtoman ylistyksen arvoinen. ”Veisatkaa Herralle uusi virsi, sillä hän on ihmeitä tehnyt. Hän on saanut voiton oikealla kädellänsä ja pyhällä käsivarrellansa. Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa, iloitkaa ja riemuitkaa ja veisatkaa kiitosta.” PS 98:1, 4.

Ylistys on vanhurskauden väkevä ase. Armeijamme nostaa siksi päivittäin ylistyshuudon Herralle Sebotille, jolla on kaikki valta! ”Jumala, niinkuin sinun nimesi, niin ulottuu sinun ylistyksesi maan ääriin saakka; sinun oikea kätesi on vanhurskautta täynnä.” PS 48:11

”Kiitetty olkoon hänen kunniansa nimi iankaikkisesti, ja kaikki maa olkoon täynnä hänen kunniaansa. Amen, amen.” PS. 72:19

”Joka kiitosta uhraa, se kunnioittaa minua; joka ottaa tiestänsä vaarin, sen minä annan nähdä Jumalan autuuden.” PS 50:23.   Julistamme uusia ylistyslauluja syntyväksi. Kutsumme esiin ylistysarmeijan. Tulkoon Herra Sinun valtakuntasi ja tapahtukoon Sinun tahtosi! Tulkoon valosi yhä kirkkaampana keskuuteemme.

Lue Apt. 16:23-36

SIUNATTUA UUTTA VUOTTA 
ylistyksen voimassa ja Herran johtamissa askelissa teille jokaiselle!